ΚΙΜΑΣ ΒΟΕΙΟΣ 12-24 ΜΗΝΩΝ ΚΤΨ

PDFΕκτύπωσηEmail

Τιμή πώλησης 5,20 €
Εκπτωση
450ΓΡ ΦΛΩΡΙΔΗΣ
ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ ΣΕ ΦΥΛΛΟ
2 φύλλα σφολιάτας
3/4 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κουτ. σουπ. γάλα
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 κουτ.γλυκ. κύμινο
1 κουτ.γλυκ. ρίγανη
1/2 κουτ.γλυκ. μπαχάρι σκόνη
1/2 κουτ.γλυκ. κόλιανδρο σκόνη
1/4 κουτ.γλυκ. κανέλα
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
3 κουτ. σουπ. τριμμένη ντομάτα
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά, και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την φρυγανιά. Ζυμώνετε καλά με τα χέρια σας να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε σταδιακά τη φρυγανιά, και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να πάρετε ένα σφιχτό μείγμα. Το μείγμα του κιμά πρέπει να είναι σφιχτό για να μην νοτίσει τη σφολιάτα.


2. Πλάθετε το μείγμα σε 24 μακρόστενα σουτζουκάκια και τα αφήνετε στην άκρη.


3. Τοποθετείτε τα φύλλα σφολιάτας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε 12 κομμάτια.


4. Στην άκρη καθενός από τα 24 κομμάτια που σχηματίστηκαν τοποθετείτε ένα σουτζουκάκι. Διπλώνετε την σφολιάτα και ρολάρετε το σουτζουκάκι έτσι ώστε να το κλείσετε μέσα στη σφολιάτα. Χτυπάτε τον κρόκο με λίγο νερό και περνάτε την άκρη του φύλλου με ένα πινέλο και κλείνετε καλά. Οι δύο πιο λεπτές πλευρές του φύλλο πρέπει να είναι ανοιχτές.


5. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα πιτάκια. Τα αραδιάζετε σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.