ALTERRA ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΠΛΑΤΙΑ 1ΚΙΛΟ

PDFΕκτύπωσηEmail

Τιμή πώλησης 2,90 €
Εκπτωση
1000γρ


ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΨΗΤΗ ΠΑΝΣΕΤΑ

Υλικά

Για τα φασολάκια
1 συσκευασία φασολάκια 1000 γραμμ.
4 φέτες μπέικον
6 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο-1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι fish σος
2 κουταλάκια γλυκό τσίλι-1 κουταλιά ελαιόλαδο-Σησαμέλαιο

Για την πανσέτα
6 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1.200 γραμμ. πανσέτα ολόκληρη με το δέρμα
5 κουταλάκια σκόρδο -3 καρότα σε ροδέλες
2 κλωνάρια δεντρολίβανο- 2 φύλλα δάφνης
200 ml κρασί λευκό-200 γραμμ. πράσο- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι-Λίγο μέλι
Παίρνουμε την πανσέτα και τη χαράζουμε πάνω στο δέρμα. Βάζουμε αρκετό αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το απλώνουμε. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε την πανσέτα στο τηγάνι από τη μεριά του δέρματος και την αφήνουμε μέχρι να ροδίσει. Τη γυρνάμε και από την άλλη πλευρά. Τη βγάζουμε από το τηγάνι και τη βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με 100 ml νερό. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.
Μετά τις δύο ώρες αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα δέκα λεπτά στους 200 βαθμούς. Μόλις ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω το μέλι. Αφήνουμε στην άκρη. Για τα φασολάκια: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα αρκετό νερό με λίγο αλάτι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Μόλις βράσει, ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο ώστε να διατηρηθεί το ωραίο πράσινο χρώμα τους. Μόλις κρυώσουν, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε σε ένα μπολ. Σε τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μαζί με το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε το τζίντζερ, τη σος και τα φασολάκια. Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό για να δέσουν όλα τα υλικά και αργό