HALVAS-SIMIGDALENIOS-ME-FISTIKI-AIGINIS-KOUKOUNARI-KOLOKITHOSPORO-CRANBERRIES-KAI-MAVRES-STAFIDES-INNER

ΣΙΜΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ 500Γ

PDFΕκτύπωσηEmail

Τιμή πώλησης 1,00 €
Εκπτωση
ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΑ-ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ-ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ....

Για 4 άτομα

240 γραμμάρια ελαιόλαδο
300 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
60 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης ανάλατο ASSOS
50 γραμμάρια κουκουνάρι ASSOS
40 γραμμάρια κολοκυθόσπορο ASSOS
60 γραμμάρια cranberries ASSOS
60 γραμμάρια μαύρη σταφίδα ASSOS
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για το σιρόπι:
500 γραμμάρια ζάχαρη
1 λίτρο νερό
Φλούδες από 1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
2 γαρύφαλλα

Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετείτε όλα τα υλικά για το σιρόπι, την ζάχαρη, το νερό, τις φλούδες λεμονιού, το ξυλάκι κανέλας και τα γαρύφαλλα.
Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, αφήνετε το σιρόπι να βράσει για περίπου 5 λεπτά και το αποσύρετε από την φωτιά.
Για τον χαλβά, τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε το σιμιγδάλι μαζί με το φιστίκι Αιγίνης, το κουκουνάρι, τον κολοκυθόσπορο και την κανέλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν ροδίσει το σιμιγδάλι προσθέτετε τα cranberries και τα blueberries και σιγά-σιγά με μία κουτάλα τις σούπας το σιρόπι, αφαιρώντας τις φλούδες λεμονιού, την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
Ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσει το σιμιγδάλι καλά όλο το σιρόπι και το αφήνετε να βράσει για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει ο χαλβάς.
Τοποθετείτε τον χαλβά σε ένα στρογγυλό τσέρκι και τον αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και να δέσει.

Αναζήτηση