1325-1-508x350

MAGGI ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ 125Γ

PDFΕκτύπωσηEmail

Τιμή πώλησης 1,60 €
Εκπτωση
ΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΘΡΝΟ

Υλικά συνταγής

Για το κιμά:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (από ελιά)
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 μέτρια καρότα, τριμμένα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/3 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
αλάτι πιπέρι
Για το πουρέ:
1 κιλό πατάτες
1 φλ.τσαγιού γάλα
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Για πασπάλισμα:
1/2 φλ.τσαγιού παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένα

Εκτέλεση συνταγής

Για το κιμά: Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σoτάρουμε για 2 λ τα καρότα. Τα σκεπάζουμε με μερικές κ.σ. νερό, αλατίζουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα σιγοβράζουμε 3 λ να μαλακώσουν. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας για 1 λ. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, πιέζοντάς τον με ένα πιρούνι, μέχρι να ροδίσει καλά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το καρότο, το μοσχοκάρυδο, τα ντοματάκια κονκασέ και 1/2 φλ.τσαγιού νερό (ή ζωμό κότας) και τα σιγοβράζουμε σκεπασμένα για 15 λ μέχρι να πιεί τα υγρά του. Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τη τριμμένη φρυγανιά και το αυγό χτυπημένο και ανακατεύουμε καλά.
Για το πουρέ: Εν τω μεταξύ, πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις καθαρίζουμε χλιαρές και τις λιώνουμε με την πρέσα ή τη μηχανή του πουρέ ή με πιρούνι.
Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία τις λιωμένες πατάτες μαζί με το γάλα και το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνέχεια για 5-6 λ μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Το αφαιρούμε από τη φωτιά.
Για τη συναρμολόγηση και το ψήσιμο: Σε ένα μέτριο, λαδωμένο, πυρέξ απλώνουμε τον κιμά στρώνουμε από πάνω το πουρέ, ισιώνουμε την επ

Αναζήτηση